Gooka'nın aynı yayımcısından yine sabırları zorlayan bir Fantasy Role Play Adventure (FRP-A) daha. Oyunda kesinleşmiş tabular mevcut aynı zamanda bu tabuları yerine getirebilmek icin bazı kurallarda mevcut. Biraz kült bir oyun oldugundan yapılması gerekenleri mutlaka ve mutlaka tek bir yolla yapmanız gerekiyor. Yani diger RPG lerdeki Non-Linear (Senaryodan sapabilme) olayı maalesef bu oyunumuzda mevcut değil
Oyun boyunca birçok yaratık, muhafızlar hatta büyülü iblisler le savasacaksınız. Savaşlar biraz eğlenceli olmakla birlikte çogusu taktige dayalıdır. Yani taktik yapmadan girmeyi düşünmeyin. Oyunun ilerledikce savaş alanlarında gelen düsmanların sayısı artmakta buna baglı olarakta sizin seviyenizde yükselmektedir. Artan ve tek seferde gelen düşman sayısı yüzünden oyun ilerledikçe çok zorluk çekeceginizi bekliyorum zaten ama yılmak yok.....
Savaşlar sıra-bazlı sisteme dayanır (Yani FF deki gibi sistem) bazen karakteriniz ilk hamleye başlamayabilirde. Ama ben başlamak istiyorum deyipte savası tekrar yüklediğinizde yine beklediğiniz şey olmayabilir. Çünkü savas düzeni biraz raslantı algoritması istine kurulu. Yani nasıl başlayacagınız asla bilemessiniz. Aynısı Diabloda zindan haritalarında mevcuttu. Her zaman değişen haritalar. EE güzel kısmıda oydu zaten...... Bu sadece dizilim icin, mesela düşman sizi bir hamlede yokettiyse (elinizi kaldırmaya yada golem cıkarmaya bile fırsatınız olmadan ) kormayın savası "re-load" edin ve yeni şans algoritması ile başlayın.
Tüm savaşlarda kısmende olsa hep büyü sistemi var. 25 çeşit büyü mevcut tüm oyunda. AYrıca her büyünün kendi içinde 5 seviyesi bulunmakta ve deneyim puanı kazandıkca kazanacagınız bonus puanlarla büyülerinizi geliştirebilir yani bri sonraki seviyeye taşıyabilirsiniz. Seviye yükseldikce geliştirmek icin daha fazla bonus puana ihtiyaç duyacaksınız. Şimdilik büyülerden bahsetmek istemiyorum.
Senaryoyu şöyle kabaca incelersek, oyuna; Büyü Üniversitesi (magic of university) öğrencisi olan Engeor adlı karakterin baş Büyücü Wahargem'in hastalığından bahsetmesi üzerine bir adada hapsedilmesi başlıyoruz. Bir süre sonra adadan kaçacagız ve bir şehir bulacağız. İlk oyuna girdiginizde çulsuz bir sekilde dolanırken bu şehirde nasıl para kazanılır önce bunu öğreneceğiz. Aslında tek bir yolu var bunun ve süpriz olmasada "dövüşmek" Git ormandaki yaratıkları kes derilerini sat yada eşkiyaları kes üstlerindeki kılıç vb. seyleri sat yani klasik RPG lerdeki mantık
Oyunda zorluk yaşayacağınız tek yer Mahkum kampı (prison camp) dan kaçarken yapacağınız uğraşlar olacak. Çunku doğru nesneyi doğru yere koymalısınız yoksa olmuyor bir gram bile sapmaması gerekir. Mesela oyun başında bir muhafız kapının önünde dikiliyordu ve ben bir adım bile diger tarafa geçemiyordum, mahkumlara yasaklı bir yer yani diper taraf. SOnra beri tarafta bir kap bir taş bir yılan buldum ve kap ile kampın fahisesinden su istedim suyu yaşlı bir adama vererek kaçma yollarını öğrendim, taş ile de taşı çalılıklara atarak muhafızın ilgisini oraya yönlendirdim ve karsı tarafa gectim yılanıda nerde kullandığımı hatırlamıom kusura bakmayın valla Yani doğru işi doğru zamanda yapacaksınız oyunda
Şimdi birazda karakter gelisiminde bahsedelim. Bir menü yardımı ile tüm büyülerinizi tabiki o seviyeye ait olan büyülerinizi görebilirsiniz, ve farenin ucu ile o büyüye geldiğinizde size ne yaptığını söyleyen bir pencere açılacaktır, hatta ne kadar sürdüğünü ve ne kadar mana gereksinimi oldugunuda. Her büyü sınıfı kendi ikon'una sahip olmakla birlikte 5 kategorideki bu büyülerin herbiri kendi renkleri ile ayırt edilebilirler.