By LaZoLi53 Administratör
Mesaj Sayısı : 152 Nerden : mars\'dan İş/Hobiler : pc,hacked Kayıt tarihi : 18/02/08
By Poyraz masterhack: (0/0)
| Konu: Kendimizi Kandırmayalım... C.tesi Mart 22, 2008 12:45 pm | |
| Kendimizi kandirmayalim !!!! Birazcik kulaga kupe olmasi gereken deyimler...!!!Programa basladim dediniz ve oturdunuz, actiniz editoru....Basladiniz yazmaya...Hata 1....Nerede algoritma ne yapacaktim ki ben.... Olurmu boyle, suraya buraya buton koyayim, 2 de fonksiyon yazarim degirmen doner.....Olmaaaaz.... Step algoritma ve FlowChart denen birsey var, 1- Amacin belirli degilse editor karsisindan kalk ve amac bul 2- Amacin belliyse kistaslarin belirli mi 3- Guvenlik aciklari icin handler lari tasarladin mi 4- Ne istiyorsun, ne yapinca ne olacak zaten belirledin mi, yalan soyluyorsun biraz daha dusun cunku yazmaya basladiginda n tane sey daha cikacak... 5- Tamam simdi kistaslar, amaclar ve handlerlarin tamam... 6- Baslayalim mi? Hayir, yine ne var demeyin, nereden baslayacagim...Bir suru obje var formda ama yaaaaa pi panel icine alacaktin degilmi, yada groupbox..Ya bak olmadi... 7- Ilk once resmini kafanda bitir, en alttan en uste...Bunun adida GUI (Graphical User Interface) Kullanici arabirimi, bilmesende olur. Tasarladiysan onu olustur simdi... 8- 2 buton koydun compile mi ediyosun...Iste olmadi niye mi Adamlar koca Windows yazmis built 1286 olarak sen kucucuk bisey yazdin daha dogru durust calismadi bile 100 compile'i gectin...Dusun biraz, sonucunu biliyorsan zaten compile'a ne gerek var.. 9- Kodlari yazdin mi, Buyuk kucuk harf Delphi anlamaz oyle C gibi bi daha soyluyorum bak.. 10- Hosuna gittimi yazdiklarin, var degilmi biseyler, uzun oldu. Kisaltmak icin caba goster, bos satirlardan degil dolu olanlardan bahsediyorum onlari kisalt... 11- Yorum ekledin mi? Unuttun muuuuu? Eee ben aldim nasil inceleyecegim ne biliim nerde ne yaptin, ne dusundun....Cabuk cabuk yorum ekle, sadece onemli yerlere ve zor algoritmalara, her yere degil 12- Simdi kisaldi, Ok....Biliyosun biliyosun eger program calisirken su olurken su olursa sacmalayacak ya da eksik kalacak...Cabuk cabuk duzelt... 13- Out of Memory mi, kacinci Yuzyildi orasi.... 14- Surasini da duzelttim mi tamam, degil Iste.... 15- Ver bi arkadasina bakalim bi de alici gozle o baksin, sadece satirlara ve duzenine, temiz mi? 16- Calistir bakalim...Acildi mi, yuzlerce salak sacma hareketler yap bakalim neler olacak...)) 17- Ver arkadasina biraz da o kurcalasin bakalim kerneli ne kadar zorluyor, hah goctu iste, )) 18- Duzelt ve tekrar dene iste bu builtler boyle cikiyor yavas yavas 5-10 compile sonra bittiyse ve bir gerizekali bile kullanabiliyor ve goze hos geliyor ve ise yariyorsa tamam yoksa devam.... 19- Eeee artik seninde bir programin var gule gule kullan... | |
|