By LaZoLi53 Administratör
Mesaj Sayısı : 152 Nerden : mars\'dan İş/Hobiler : pc,hacked Kayıt tarihi : 18/02/08
By Poyraz masterhack: (0/0)
| Konu: Pascal ile Cep telefonu programlama C.tesi Mart 22, 2008 12:45 pm | |
| Pascal ile Cep telefonu programlama MidletPascal programı ile -Pascal kullanarak- cep telefonu programlamak hakkında bilgi edinmek isterseniz lutfen okuyun.Merhaba ! Son gunlerde Cep telefonları icin program gelistirmek oldukca revacta. Siz de cep telefonlari icin program yapmak isterseniz, hem de bu isi hepimizin bildigi dil olan Pascal' i kullanarak yapmak isterseniz MidletPascal derleyicisini kullanabilirsiniz. Programi : www.midletpascal.com sitesindeki DOWNLOAD bolumunden indirebilirsiniz. Bu derleyici Pascal kodlarini Java byte kodlarina ceviriyor ve interpreter (yorumlayici) icermedigi icin olusan derlenmis kod oldukca hizli calisiyor. Program kisisel kullanim icin ucret ve lisans gerektirmiyor. Ben bu derleyicinin Help dosyasini Turkcelestirdim. Turkce yardim dosyasi icin : http://www.hemenpaylas.com/download/114243/MPhelp.chm.html linkini kullanabilirsiniz. Derleme sonrasinda olusan JAR ve JAD dosyalarini telefonunuza gonderip hemen denemeye baslayabilirsiniz. Ayrica emulator destegi de bulunmakta. (Emulatoru java.sun.com sitesinden WTK' yi indirerek kurabilirsiniz) Gorunen o ki MidletPascal sitesindeki tek Turk uye (belkide en eski uyelerden biri) benim, aramiza katilmaya ne dersiniz ? | |
|